A húsok grillezését végezhetjük közvetlenül a faszén fölött, vagy
grill tálcán is, ezt nevezzük direkt, illetve indirekt grillezésnek. Ha
pácoljuk a húsokat, adjunk nekik időt, így akár hat órával korában is
szükséges lehet elkezdeni a munkát.
Csak megfelelő hőmérsékletű, izzó és nem lángoló faszénen kezdjünk
neki a grillezésnek, soha semmit ne öntsünk rá grillezés közben! A hús
legyen friss, ne mélyhűtött! Fontos a megfelelő vastagság, mert ha túl
vastag a szelet, a közepe nyers marad. Ha alufóliát használunk, és abba
csomagoljuk a sovány húsokat, azok nem fognak kiszáradni!
Ne szurkáljuk
villával, mert kifolyik a húsból a lé, ami szintén kiszárítja. Csak
grillezés után sózzunk, mert a só elvonja a nedvességet, viszont érdemes
citrommal bedörzsölni a húst, mert az felpuhítja. Szárnyas, marhahús
vagy zöldség? Mindnek megvan a maga sütési ideje, amiről nem árt
tájékozódni!
Egyedülálló elemekből álló, többféle kivitelezésű kerti grilleket
nyújtunk, amelyek kiszállításában, összeszerelésében, valamint
elhelyezésében is rendelkezésére állunk. Informálódjon részletesen a www.pellet-kandallo.hu internetes oldalunkon!
https://iparinfo.hu/2018/02/28/keszuljon-a-jo-idore-kivalo-kerti-grillel/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése